Het ontstaan van Intelectric

‘Pioniers in Technologie en Innovatie’

Van een bescheiden garagebox tot een professionele, succesvolle organisatie.

Het begon allemaal in 2001 in een garagebox, waar Rob en Edwin Intelectric startten met de gedeelde visie: het innoveren van data installaties. Begonnen als een bescheiden onderneming, maar al snel uitgegroeid tot een krachtige speler in de wereld van technologische oplossingen. We nemen jullie graag mee in onze reis!

Onze beginjaren en het ontstaan van Assembly Technologies

We legden de basis voor ons succes door met pure gedrevenheid datanetwerken aan te leggen. Terwijl Edwin zich toelegde op de technische kant met een team van uitzendkrachten, nam Rob de sales voor zijn rekening. Al snel behaalden we leuke mijlpalen en sleepten we toonaangevende opdrachtgevers binnen. Dit onderstreepte niet alleen ons werk, maar stimuleerde ook onze groei.

Een jaar na de oprichting verhuisden we naar de Postelweg in Bladel, waar we in een paar jaar tijd uitgroeiden tot een bedrijf met zo’n 10 werknemers. Begin 2004 verwelkomden we daar John als mede-eigenaar en konden we met Edwin de assemblage tak oprichten. Dit betekende het ontstaan van twee BV’s: Intelectric Network Solutions en Intelectric Assembly Technologies. Destijds draaide Assembly Technologies vooral om het maken van patchkabels en prefabricage, ter voorbereiding van onze eigen projecten. Een belangrijke fase voor onze doorontwikkeling in de beginjaren van Intelectric. We groeiden door en zijn uiteindelijk in 2009 overgegaan naar onze huidige vestiging aan de Sigarenmaker in Eersel.

Edwin_Rob_John
V.l.n.r. Edwin Tijssen, Rob van Hoorn & John Ketelaars

Uitbreiding van de Intelectric familie

Door de jaren heen hebben we gericht een aantal bedrijven overgenomen en geïntegreerd, waardoor Intelectric steeds verder is uitgebreid en we steeds meer disciplines en specialisaties in huis hebben gekregen.

Dit begon in 2012 met de overname van Ritra. De opdrachtgevers die Ritra met zich meebracht, zijn tot de dag van vandaag nog steeds trouwe samenwerkingspartners. Dankzij deze overname kreeg de assemblage tak meer body en Edwin meer mensen om aan te sturen. Op dat moment waren data en assemblage de speerpunten van Intelectric.

In 2013 hebben we besloten om Baeten Projectmontage over te nemen en te benoemen als Intelectric Projectmontage. Binnen deze discipline kwam de focus te liggen op de montage van kabelgoten, spanningsrails, lichtlijnen en verhoogde soluflex vloeren. Voor het eerst ontstonden er complete projecten waarbij ook het montagewerk werd gedaan. Doordat we eerder in het project betrokken werden (de kabelgoot komt voor de kabel), was dit dé slag naar de grotere installateurs.

Zij besteden delen van hun werk uit, waaronder de montage van kabelgoten, spanningsrails, verlichting, soluflex vloeren en aanleg van data-installaties. Omdat we inmiddels deze disciplines konden bundelen, werden we een belangrijke leverancier voor hen.

Kortom, een cruciale stap voor de verdere groei van Intelectric. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we in die jaren goede samenwerkingen hebben opgebouwd met een aantal fabrikanten.

De laatste jaren ging het snel, zo hebben we in 2020 data-installateur Telfaco overgenomen, in 2022 Datelcom Belgium en begin 2023 GTV. In datzelfde jaar werd ook de nieuwe tak Intelectric Fiber Solutions opgericht.

Datelcom Belgium draait met zo’n 20 werknemers onder leiding van Ariën Noordegraaf en doet eigenlijk hetzelfde als Intelectric Network Solutions, maar dan in België. Door de kennis van Ariën en zijn werknemers van de Belgische markt, blijft Datelcom wel een autonome organisatie.

GTV is dé specialist in maatwerk op gebied van assemblage, paneelbouw en kabelconfectie. Dit alles sluit weer goed aan bij Intelectric Assembly Technologies en zo laten we kruisbestuiving ontstaan tussen GTV en Intelectric. Wederom een extra dienst waarmee we een nog belangrijkere spil zijn geworden voor onze opdrachtgevers.

Intelectric Fiber Solutions is in 2023 ontstaan vanuit de passie en ambitie om ons verder te specialiseren in ondergrondse glasvezeltechnieken. Inmiddels werken we voor verschillende opdrachtgevers welke toonaangevend zijn voor dit soort ondergrondse projecten en in de openbare infrastructuur. Hiermee heeft Intelectric weer een nieuwe specialistische tak aan haar pakket toegevoegd.

Zo zijn we steeds meer van alle markten thuis en worden we een steeds krachtigere spin in het web voor onze huidige en nieuwe opdrachtgevers.

Bram Vermeeren
Erasmus
Ruud Super

Intelectric: een (werk)plek om je thuis te voelen

Ons doel: een werkomgeving creëren waar iedereen plezier heeft en zijn ambities kan waarmaken. Wij kijken niet zozeer naar opleiding en werkervaring, maar eerder naar enthousiasme en de wil om iets te bereiken. Als dat zichtbaar aanwezig is, zijn de mogelijkheden binnen Intelectric eindeloos.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan? Bij Intelectric zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste en gedreven medewerkers! Klik daarom op onderstaande button.