MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Intelectric vindt het van groot belang om op een correcte wijze te ondernemen maar zeker om ook op een duurzame wijze te ondernemen.

Onze medewerkers zijn de belangrijkste spelers in onze organisatie. Zij zijn dagelijks in de weer voor en bij onze opdrachtgevers en zijn het gezicht van Intelectric. “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg” is een spreuk die absoluut bij Intelectric en haar medewerkers hoort. Alle montageploegen werken zelfstandig en hebben een zeer hoge mate van vrijheid om op een verantwoorde manier de projecten te realiseren.

Uiteraard is Intelectric een erkend leerbedrijf waardoor wij in staat zijn ook nieuw, aanstormend talent op een juiste wijze te begeleiden zodat ze uit kunnen groeien tot specialist in zijn of haar discipline.
Intelectric en haar medewerkers zijn VCA gecertificeerd waardoor er op een veilige manier, voor zowel mens als milieu, gewerkt wordt.

Duurzaamheid

Een deel van het wagenpark van Intelectric bestaat uit elektrische auto’s of hybride auto’s. Verder streeft Intelectric ernaar om bij de aanschaf van nieuwe bedrijfsvoertuigen ervoor te zorgen dat deze minimaal een B-label hebben. Intelectric heeft in haar bedrijfspand rekening gehouden met het milieu. De elektrotechnische installatie is op basis van domotica opgebouwd. Dit betekent dat alle ruimtes zijn voorzien van detectoren zodat bij afwezigheid in de ruimte de verlichting automatisch uit gaat. Ook bij het algeheel sluiten van het pand worden alle elektrische apparaten uitgeschakeld met uitzondering van de energiezuinige servers welke staan opgesteld in de centrale computerruimte. De complete verlichting is uiteraard energiezuinig.

Verder vindt Intelectric het van groot belang dat zij duurzame materialen toepast. Zo streven wij ernaar om in onze projecten kabels toe te passen zonder PVC zodat we ook hier aan het milieu gedacht wordt. Oude kabels worden door ons afgevoerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt, ingenomen UPS-systemen en batterijen worden door ons bij onze vaste recycling partner aangeboden. Omdat wij slechts een onderdeel zijn van het geheel, selecteren wij onze leveranciers niet enkel op hun producten en hun prijzen, maar zeker ook op hun sociaal/maatschappelijk beleid.

Intelectric sponsort rolstoelbasketbalvereniging

De rolstoelbasketballers van High Five uit Tilburg nemen deel aan de landelijke competitie. Om niet al te veel te reizen, spelen de basketballers meerdere wedstrijden op één dag tegen verschillende tegenstanders. Intelectric is trotse sponsor van de rolstoelbasketbalvereniging High Five uit Tilburg.

Intelectric en de Dutch Design Week

Dutch Design Week (DDW) is een grootschalig en internationaal event in Eindhoven, waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Intelectric is trotse leverancier/sponsor van de tijdelijke infrastructuur voor de Graduation Show van de Design Academy Eindhoven.

De Nederlandse Rallycross Vereniging en het Eurocircuit

Intelectric heeft haar naam verbonden aan de Nederlandse Rallycross Vereniging en het Eurocircuit. Het Eurocircuit werd in 1971 in Valkenswaard aangelegd en was het eerste speciaal voor de autosport rallycross gebouwde circuit ter wereld. De Nederlandse Rallycross Vereniging (NRV) organiseert de officiële wedstrijden op het circuit.

Shirt- en broeksponsor bij TWC Tempo

Intelectric is trots op de samenwerking met TWC Tempo. De wielervereniging, die fietst onder de naam Tempo-Hoppenbrouwers-Viro, werd al in 1948 opgericht en heeft grote renners opgeleid, onder andere: Ruud Zijlmans, Cor Tuit en natuurlijk John van den Akker en Rudi van Houts. Intelectric is shirt- en broeksponsor van de wielervereniging uit Veldhoven.

'Just for fun' bij Eindhoven Kemphanen

Het recreatieteam van ijshockeyclub Eindhoven Kemphanen heet ‘Just for fun’. Dit seniorenteam geniet op een zeer gezellige manier van de geweldige ijshockeysport. Elk week traint het team en soms worden er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen een andere recreatieve ploeg. Intelectric is shirtsponsor bij ‘Just for fun’.

Geld ophalen voor het goede doel

Intelectric doet vaak mee voor een goed doel. Niet alleen om te sponsoren, maar ook actief. Alpe d’HuZes van het KWF Kankerbestrijding is een goed voorbeeld. Maar ook The Arctic Challenge: een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië. En dat onder arctische omstandigheden, die je in Nederland niet gauw zult mee maken. Een andere charme van The Arctic Challenge is, dat veel teams deze tourrit aangrijpen om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen. Ook Intelectric doet hier aan mee, het goede doel is Hospice Hoeksche Waard.

Diverse ondersteuningen

Wij ondersteunen diverse goede doelen, instellingen en sportverenigingen. Of het gaat voor deelname aan het WK Hiphop, de badmintonvereniging Bladel/Hoogeloon of een muziekfestival: we helpen graag om (voornamelijk regionale) initiatieven uit te bouwen. Heb jij ook een event dat ondersteuning kan gebruiken? Lever dit in via de gegevens die op de contactpagina staan en wie weet helpen we jou ook een handje!

Serious Request

De zoon van onze collega Mark Winckens (Jeroen) hielp in december mee met een grote inzamelingsactie voor Serious Request van 3FM, waarvan de opbrengst gaat naar de bescherming van jonge mensen tegen mensenhandel. Jeroen is in zijn vrije tijd actief als reddingsbrigadier. Samen met 320 andere brigadiers organiseerde hij een gesponsorde vaarttocht van drie dagen. Het opgehaalde bedrag was ruim € 20.000! Ook Intelectric sponsorde. Jeroen is hier erg dankbaar voor en wij vinden het geweldig dat hij zich inzet voor dit goede doel!

Intelectric: een (werk)plek om je thuis te voelen

Ons doel: een werkomgeving creëren waar iedereen plezier heeft en zijn ambities kan waarmaken. Wij kijken niet zozeer naar opleiding en werkervaring, maar eerder naar enthousiasme en de wil om iets te bereiken. Als dat zichtbaar aanwezig is, zijn de mogelijkheden binnen Intelectric eindeloos.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan? Bij Intelectric zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste en gedreven medewerkers! Klik daarom op onderstaande button.