Nieuws

Intelectric steunt 3FM Serious Request

Serious Request is een goede doelen actie, die telkens een week voor kerstmis wordt georganiseerd door de Nederlandse radiozender 3FM. Afgelopen december was het de 15e editie van Serious Request. De goede doelen actie is voornamelijk bekend van ‘Het Glazen Huis’. Maar bij de laatste twee edities werd er geld op een andere manier geworven en heeft de actie de naam ‘Serious Request, De Lifeline’ gekregen. Radio DJ’s trekken namelijk door het land om verslag te doen van verschillende initiatieven, die geld opleveren voor het Nederlandse Rode Kruis.

Tijdens de editie van 2019 haalde de actie bijna € 1,5 miljoen op, dat ten goede komt aan het beschermen van jonge mensen tegen mensenhandel. Een deel van deze opbrengst kwam tot stand door onze collega Mark Winckens. Hij is al 15 jaar in dienst bij Intelectric als project monteur. Zijn zoon, Jeroen, is in zijn vrije tijd actief bij de reddingsbrigade in Breda. Samen met andere brigades is Jeroen voor kerstmis drie dagen rond getrokken in het noorden van Nederland. In totaal waren er 320 vrijwilligers betrokken bij deze wervingsactie, die ook allemaal voor sponsoren hadden gezorgd. In de gemeentes Winschoten, Appingedam en Groningen waren door de gemeentes sporthallen ter beschikking gesteld. De veldbedden die daar werden gebruikt, werden door het leger elke dag verplaatst naar de volgende slaapaccommodatie.

Het was de tiende keer dat de reddingsbrigades deel namen aan Serious Request. Dit jaar kwam hun sponsorbedrag op iets meer dan € 20.000,-! Ook Intelectric leverde hier een bijdrage aan. Jeroen is hier erg dankbaar voor en wij vinden het geweldig dat hij zich inzet voor dit goede doel!