‘De HER’ – Rotterdam Circulair

'De HER' - Rotterdam Circulair

Een uniek, duurzaam project

In het kader ‘unieke projecten’ is het project van Rotterdam Circulair er zeker één van. Met de plannen om in 2025 een nieuw milieupark te openen dat wordt verbonden met een circulair centrum voor creatieve ontwerpers en makers, zet Rotterdam een nieuw concept neer. Het milieupark is na een naamwedstrijd onder de Rotterdammers benoemd tot ‘de HER’.

De HER - Pand Achterzijde

In de HER kunnen Rotterdammers gratis afval, materialen en grondstoffen inleveren. Vervolgens zullen de ontwerpers met een atelier of werkplaats in het pand aan de slag gaan met het opnieuw, op een creatieve manier, inzetten van de ingeleverde materialen. Tegelijkertijd zal het milieupark dienen als plek voor stages, onderzoeken en schoolexcursies, om ook ‘de nieuwe generatie’ te laten zien hoe materialen een tweede leven kunnen krijgen.

Opdrachtgever en opdracht

Hoewel dit een project is vanuit de gemeente Rotterdam, is onze opdrachtgever voor dit project de BAM. De BAM initieert, ontwikkelt, bouwt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. Intelectric Projectmontage fungeert in dit project als onderaannemer van de BAM. Voor dit project was de BAM op zoek naar een partij om de aanleg van kabel- en wandgoten te realiseren. De uitdaging in dit project lag in het rooien van circulair materiaal en het hergebruiken van circulaire onderdelen, want evenals het concept waarvoor het pand wordt gebouwd, is ook het pand zelf zover mogelijk opgebouwd uit hergebruikte materialen.

Circulaire kabelgoten Circulaire kabelgoten

Onze oplossing

Na het verzamelen van restanten en eerder gebruikte kabel- en wandgoten, zijn we aan de slag gegaan. De verschillende gerecirculeerde kabelgoten zijn met elkaar verbonden om de nodige afstanden te overbruggen en samen een compleet kabelgootsysteem(?) te vormen. Een unieke uitdaging, met een uniek resultaat!

Gemonteerde kabelgoot Gemonteerde kabelgoot

Gemonteerde kabelgoot

Dienst

Projectmontage

Werkzaamheden

Kabelgoten en Wandgoten

Branche

Overheid

Locatie

Rotterdam

Bij De HER monteerden we diverse kabelgoten en wandgoten. Dit project is uitgevoerd door onze werkmaatschappij Intelectric Projectmontage.

Meer over Projectmontage

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

    Ik heb de Privacy Statement van Intelectric goed gelezen en verklaar door het aanvinken van onderstaand vakje daarmee akkoord te zijn:*