Over Ons

De organisatie

Intelectric is een vooruitstrevende, dynamische en snelgroeiende organisatie, bestaande uit vier werkmaatschappijen, ieder verantwoordelijk voor hun eigen specialisme:

 • Intelectric Network Solutions
  Gespecialiseerd in de aanleg van data installaties. Lees meer…
 • Intelectric Assembly Technologies
  Gespecialiseerd in de assemblage van onderdelen en halffabricaten. Lees meer…
 • Intelectric Projectmontage
  Gespecialiseerd in het monteren van railkoker- en kabeldraagsystemen. Lees meer…
 • Intelectric Fiber Solutions
  Gespecialiseerd in de aanleg van ondergrondse glasvezelinstallaties. Lees meer… 

Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit

Door de specialisaties van deze vier werkmaatschappijen en onze jarenlange ervaring zijn wij in staat de kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit zowel vóór, gedurende als na realisatie van projecten, te waarborgen. Momenteel beschikt Intelectric in totaal over circa 100 medewerkers die vol enthousiasme werken aan onze projecten!

We nemen je graag mee in ons verhaal en de vorming van onze organisatie.

Ons verhaal

Gestart in 2001 door Rob en Edwin in een bescheiden garagebox met de gedeelde visie ‘het innoveren van data-installaties’, was de basis van Intelectric Network Solutions gelegd. Al snel werden leuke mijlpalen behaald en toonaangevende opdrachtgevers binnengesleept.

In 2004 is John als mede-eigenaar verwelkomd en werd met Edwin de assemblage-tak opgericht, onder de naam Intelectric Assembly Technologies. In de beginfase nog vooral voor het maken van patchkabels en prefabricage ter voorbereiding van de eigen projecten, later uitgegroeid tot een volwaardige maatschappij met meerdere werknemers en projecten van grote opdrachtgevers.

We gingen steeds meer op zoek naar de capaciteit om complete projecten te kunnen draaien. Zo werd in 2013 na een overname de tak Intelectric Projectmontage opgericht. De focus van deze tak kwam te liggen op de montage van kabelgoten, spanningsrails, lichtlijnen en verhoogde Soluflex vloeren. Doordat we nu eerder in het werk betrokken werden, was dit voor Intelectric dé slag naar de grote installateurs. Omdat zij zowel de projectmontage als de aanleg van data-installaties uitbesteden, werden wij een belangrijke samenwerkingspartner.

In de opvolgende jaren hebben er nog diverse overnames plaatsgevonden en is Intelectric steeds verder blijven groeien. De nieuwste ontwikkeling is de oprichting van Intelectric Fiber Solutions in 2023. Deze tak is ontstaan vanuit de passie en ambitie om ons verder specialiseren in ondergrondse glasvezeltechnieken.

Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds beter dat totaalpakket kunnen aanbieden en maakt ons een steeds belangrijkere spil in de branche.

 

Wil je het complete verhaal lezen? Lees dan ons artikel Pioniers in Technologie en Innovatie.

Assembly
Lounge binnen
rolstoel Intelectric sponsoring

Intelectric: een (werk)plek om je thuis te voelen

Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringil la. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. ullam id dolor id nibh ultri cies ehicula ut id elit. Praesent commodo cursus magna, vel scel erisque nisl consect etur et. Donec ullamcorper nulla.