Nieuws

Intelectric, 20 jaar ambitie

Vooruitstrevend en dynamisch met een Brabantse signatuur. Zo kunnen we Intelectric het beste omschrijven. Dankzij deze waardes, gekwalificeerde en betrouwbare medewerkers is Intelectric sinds de oprichting in 2001 bijna ieder jaar gegroeid. Afgelopen jaar was er ondanks de uitbraak van Corona toch een lichte groei zichtbaar. De wereld veranderde, maar dit had nauwelijks gevolgen voor Intelectric. De verwachting voor ons jubileumjaar is een forse groei en we zien de toekomst zeer positief. Nu nemen we u mee naar het (bijzondere) afgelopen jaar.

Network Solutions, Projectmontage en Assembly Technologies
Deze werkmaatschappijen waren de pijlers van de afgelopen jaren onder het Intelectric fundament. Met de start van Projectmontage in 2013 is de onderneming nog een sterker gezicht geworden binnen de elektrotechnische installatiewereld. Als partner op het gebied van montage van onder andere kabelgoten en spanningsrails werd ook Network Solutions veel vaker als partner op het gebied van infrastructuren betrokken bij projecten. Mede hierdoor heeft de onderneming sinds dat moment een groei van 300% doorgemaakt.

Nieuwe Assembly-werkplaats en verduurzaming
2020 was het jaar dat Intelectric flink investeerde in haar pand aan de Sigarenmarker in Eersel. Deze werd eind 2019 uitgebreid met een nieuwe hal van 1.250 m², waarna een interne verhuizing plaatsvond. De nieuwe hal werd ingericht als magazijn. De oude opslagruimte werd omgebouwd tot de nieuwe werkplaats voor Assembly Technologies: een ruime en moderne omgeving voor het samenstellen van diverse onderdelen, half- en eindfabricaten en natuurlijk prefab bekabeling.

Na de aanbouw werd het pand verder verduurzaamd. Op het dak zijn 820 zonnepanelen geplaatst en is het pand aardgasvrij gemaakt. Door deze aanpassingen wordt niet alleen bespaard op de maandelijkse vaste lasten, maar draagt Intelectric ook bij aan een beter milieu.

Overname Telfaco en oprichting Intelectric Cabling Solutions
Er was meer goed nieuws in het afgelopen jaar: de moedermaatschappij van Intelectric (Technical Innovation Group B.V.) nam afgelopen zomer branchegenoot Telfaco Group B.V. uit Wouw over. Telfaco is net als Intelectric gespecialiseerd in de aanleg van universele netwerk systemen, glasvezeltechnieken, kabeldraagsystemen en infrastructurele projecten. De medewerkers van Telfaco Group blijven aangestuurd vanuit de vestiging in West-Brabant.

Ook is in 2020 een nieuwe werkmaatschappij opgericht onder de naam Intelectric Cabling Solutions. Deze werkmaatschappij zal in 2021 tot volle wasdom komen en hiervoor zal een onderkomen worden gezocht in Midden-Nederland.

Door de ligging van Telfaco en de nieuw te openen vestiging zijn er voor Intelectric nog meer expansie mogelijkheden in Zeeland, Zuid-Holland en het noorden van Nederland.

Personeel
Trots is Intelectric om te melden dat het personeelsbestand nauwelijks verloop heeft gehad, wel is het team verder uitgebreid. Tevreden opdrachtgevers krijgt Intelectric niet alleen met het aanbieden van een stukje techniek. De factor ‘personeel’ is in deze branche een zeer belangrijk onderdeel. Intelectric investeert continu in haar personeel. Niet alleen met de informele bijeenkomsten welke op het moment dat het was toegestaan Corona-proof werden georganiseerd, maar ook door het in dienst nemen van een HR-medewerker en de opleidingen die werden gegeven.

2021: het jubileumjaar
Wie Intelectric kent, weet dat Intelectric het jubileum jaar niet stilletjes voorbij zal laten gaan. Gezien de maatregelen die nu gelden, zal het alleen eventjes duren voordat we hier plannen voor kunnen maken. Echter heeft Intelectric wel besloten om dit jaar het jubileum in ieder geval op onze projecten en bij onze opdrachtgevers en leveranciers te vieren. De aankomende periode wordt daarom het concept ‘Snack to Connect’ nader uitgewerkt. Wordt dus vervolgd!

Maar naast ‘Snack to Connect’ zijn er ook andere positieve signalen voor dit jubileumjaar. Het sales team is verder uitgebreid met 2 ervaren rotten uit het vak, een groot netwerk en veel know-how. Het belooft, ondanks de bijzondere periode, een zeer goed jaar te worden voor Intelectric en haar personeel.

Toekomst
‘Een kwestie van de juiste connecties’ is de slogan van Intelectric. ‘De juiste connecties’ realiseren voor onze opdrachtgevers en medewerkers blijft ook in de toekomst ons doel. Maar ook de overige disciplines, kanalisatie, railkokersystemen en assemblage, installeren en onze opdrachtgevers ontzorgen is en blijft ons doel. Intelectric blijft zich inzetten voor een uitstekende band met alle stakehouders, waarin onze medewerkers een zeer belangrijke factor blijven.

Ook zal aankomend jaar een verdere focus op het hoofdstuk veiligheid worden gelegd. De certificering ViA (Veiligheid in Aanbestedingen), het verkrijgen van ** VCA en de ISO 9001 normering behalen zijn de doelstellingen die we ons hebben opgelegd.

Kortom, Intelectric gaat ervoor: vooruitstrevend, dynamisch en uiteraard met een Brabantse signatuur!

Over Intelectric
Intelectric is een snelgroeiend bedrijf dat zich richt op drie takken van sport: Network Solutions, Projectmontage en Assembly Technologies. In april 2001 werd Intelectric opgericht door Rob van Hoorn en Edwin Tijssen. Drie jaar later sloot John Ketelaars aan en twintig jaar na oprichting is het Eerselse bedrijf doorgegroeid naar 90 vaste medewerkers en is het trots op de vele projecten die het gedurende haar bestaan heeft gerealiseerd.

Calculatie projectleiding overal
Intelectric assemblage
Assembly